Framsteget, Sandvikens IF

Winn Hotel Group och Framsteget, Sandviken IF

Ett treårigt partnerskap (2020-2022) har ingåtts mellan Winn Hotel Group och Sandvikens IF:s satsning Framsteget, som redan innan partnerskapet var en av de största sociala satsningar som görs bland svenska idrottsföreningar.

 

– Sandvikens IF gör ett stort arbete för att motverka utanförskap. Verksamheten aktiverar totalt 1000personer i veckan. Syftet är att skapa en meningsfull fritid och nå gemenskap för unga, bland annat genom en uppmärksammad integrationssatsning på nattfotboll. När vi satte oss in i verksamheten kändes det helt rätt för oss att bidra, säger Anders Junger, koncernchef på Winn Hotel Group med huvudkontor i Gävle.

 

Anders Eriksson, klubbchef i Sandvikens IF, applåderar samarbetet:

– För att kunna erbjuda kostnadsfria aktiviteter till våra deltagare och fortsätta Framstegets utveckling är vårt samarbete med Winn Hotel Group otroligt viktigt. Vi är både mycket glada och stolta över att Winn har valt att stödja vår verksamhet de kommande åren.

 

Varje år börjar ungefär 400 barn förstaklass i Sandviken. En undersökning visar att mellan 10 och 15 procent av dem hamnar i utanförskap senare i livet. Flera av dem har en bakgrund där de flytt krig, terror och naturkatastrofer.

 

Ur den vetskapen föddes Framsteget.

 

Winn Hotel Group är med tretton hotell i landet och närmare 1000 anställda, på flera sätt är en viktig samhällsaktör och vill ha en positiv inverkan på samhället. Winn jobbar dessutom tillsammans med Sandvikens kommun i ett annat unikt projekt som ger flyktingar möjlighet till en meningsfull vardag genom att ha en arbetsplats att gå till. Flera har genom den verksamheten fått en riktig anställning på ett av våra hotell, Högbo Brukshotell.

 

På många sätt samma framgångsfaktor som för ett samhälle.