Högbo Brukshotell & Spa

Det här är hotellet och platsen för aktiva livsnjutare. Vi hittar det strax norr om Sandviken i vackra Högbo Bruk. Möjligheterna till både aktiva och rogivande stunder är många, här är det lika lätt att växla upp som att varva ner.

Många är de gäster som väljer Högbo Brukshotell & Spa för några dagars avkoppling, en golfrunda, MTB-cykling eller längdskidåkning. Hotellet är ett officiellt Vasaloppscenter och området erbjuder tidig skidåkning i konstfrusna skidspår, medan MTB-cyklisterna tar över skogarna under sommarhalvåret.

Restaurangen serverar här- och närproducerad mat, baserad på de bästa råvarorna från lokala producenter och mycket av grönsakerna odlas på bruksområdet i egna växthus. Hotellets stora dessertbuffé har blivit ett signum och restaurangen rankas årligen högt i den prestigefyllda restaurangguiden White Guide. 2019 vann hotellet även första pris i 360 Eat Guide för mest hållbara hotellrestaurang i norden.

Tack vare bruket och hotellets storlek finns ytorna för stora konferenser och events, ofta med aktiviteter och måltider utomhus i Högbos fina omgivningar. Vad sägs som en grillmiddag i växthuset eller utomhus vid sjön, långbord i stora tältkåtor eller inomhus i stora ladan eller magasinet? Här finns även två herrgårdar för bröllop och andra fester, där även julborden får den rätta inramningen i herrgårdsmiljö.

Hotelldirektör/VD

Tomas Lindqvist

+46 26 24 52 61 Maila Tomas

Adress

Hans Hiertas väg 20
811 92 Sandviken

Högbo Brukshotell

126 rum, 13 konferenslokaler, spa, White Guide Restaurang, kylt skidspår

Hotellen